Marktinitiatieven

  • iedereen (publiek zichtbaar)

Stichting Stimular
Stimular verspreidt kennis over Duurzaam Ondernemen en ontwikkelt praktische instrumenten voor branches en bedrijven in het midden- en kleinbedrijf.

Klimaatplein
Het Klimaatplein is een platform van 60 bedrijven en organisaties, gericht op het informeren, inspireren en activeren van bedrijven om energie te besparen en duurzame energie op te wekken.

Energieke Regio
Regionaal initiatief met een eigen aanpak om bedrijven te inspireren, te informeren en te adviseren over mogelijkheden voor het besparen van energie en duurzame opwekking.

Klimaatroute
De Klimaatroute vertegenwoordigt inmiddels honderden ondernemingen en werkt als een duurzaam inkoopcollectief. Daarnaast begeleidt Klimaatroute ondernemers richting duurzaam ondernemen en maximale kostenbesparing.

Dutch Green Building Council
DGBC is een netwerkorganisatie die zich inzet voor verduurzaming van de gebouwde omgeving. Daarbij ondersteunt DGBC de branche met het aanjagen en toepassen van innovatieve oplossingen. DGBC is bovendien ontwikkelaar en beheerder van het BREEAM-keurmerk voor duurzame gebouwen.

Platform Duurzame Huisvesting
Het PDH is een onafhankelijk platform waarin de hele vastgoedketen is vertegenwoordigd. De leden werken samen aan verduurzaming van de utiliteitsbouw en ontwikkelen tools en instrumenten die daarbij behulpzaam zijn.

Energiecentrum MKB
Website met actuele informatie en tools over energiebesparing voor de MKB maakindustrie. Initiatief van Koninklijke Metaalunie en Stichting Adviescentrum Metaal.

Energycheckup
Website met directe toegang tot een online energiescan voor ondernemers in de detailhandel, horeca, kantoren. Bedrijven kunnen hun eigen energieverbruik vergelijken met branchegenoten en krijgen tips voor energiebesparing.

Agroenergiek
Het communicatieprogramma AgroEnergiek biedt agrarische ondernemers onafhankelijke informatie over energieproductie, energiebesparing en reductie van overige broeikasgassen. Dit wordt onder andere uitgedragen via de website.